tisdag 10 april 2012

Ett altanräcke i påskägget


I år hade påskharen J knåpat ihop ett altanräcke och inbyggnad av trädäcket. Under vintern har vi gjort otaliga skisser på hur det skulle kunna se ut. För mig var höjden viktig, jag ville ha insynsskydd till trädäcket då många har sin hundkissarrunda alldeles utanför. Bilderna är tyvärr inte så fina då de är tagna med en mobilkamera i regn.

J har slitit med detta och jag har roat mig med att tvätta trädäcket med Kausticsoda och en tralltvätt. Jag har gjort av med åtta flaskor Kausticsoda nu och händerna är alldeles uttorkade. Men vad gör man inte för att byta en mörkbrun yta mot en silvergrå?

Såhär såg det ut innan.

Nästa projekt som jag filurar på (när jag skrubbat klart alltså) är en platsbyggd utesäng. Det finns ett skuggigt hörn på trädäcket som skulle vara den perfekta platsen. Jag ritar skisser, kollar oliga tyger och filurar, sen gäller det bara att få J att nappa på idéen. Kanske om jag formulerar det som ett perfekt ställe för mig att ge honom SPA-massage? Jag måste slipa lite på argumenten tror jag...


Foto: Sköna Hem

2 kommentarer:

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Ja se då kan man göra mycket! Du får doppa händerna i matolja! Fint blir det! Kram!

♥ Carina ♥ sa...

Ni har ju ett helt fantastiskt trädäck!! Sååå fint!!
Skönt med lite insynsskydd :)
Kram