tisdag 8 juni 2010

Trädgårdslycka i Timmerhuset

Jag har läst många av era vackra och inspirerande trädgårdsinlägg de senaste veckorna. Otaliga fina bilder har jag sparat i min trädgårdsinspirationsmapp för framtida bruk.

Men. Jag har också läst andra inlägg där trädgårdsarbetet inte lett till omedelbart förskönande. Oreda, frustration och ett visst mått av uppgivenhet kan man få sin beskärda del av. Jag vet. Efter bergvärme och dränering förra sommaren är vår tomt ett grustag!

När jag är ute i vår trädgård använder jag två beprövade tekniker – tunnelseende och kisning. När jag kisar riktigt hårt ser jag vårt fantastiska röda Timmerhus med vita knutar, det alldeles nylagda och blänkande taket, ett stort New England-inspirerat trädäck, en pool med sittrappa och såklart ett fantastiskt inbjudande uterum fullt med prunkande apelsinträd (och stod det inte en iskall flaska Tattinger och mina Merlotglas på bordet?).

Välkommen till vår tjusiga entré till Timmerhuset!

Vi har minsann fina sommarblommor i Timmerhuset också!

Den lilla söta grinden som jag skall rusta upp och måla vit... en dag när alla andra trädgårdsprojekt är avklarade.

Här blir det förhoppningsvis en fin stengång och uppbyggda rabattlådor av mursten och hypertufa.

En av de få fina sakerna i vår trädgård. En äkta stormlykta från första världskriget.

Rabarber överlever tydligen det mesta!

Det kanske inte syns vid första anblicken, men det är faktiskt ett stort trädäck och en pool här!


Några grästufsar och en ensam brevlåda pryder vår framsida så vackert!Ja, nu har du sett hur vackert vi har det. Hoppas att du fick lite inspiration till din egen trädgård. Ja just det ja. Bilderna är tyvärr tagna av Timmerhuset.

7 kommentarer:

saravillfara sa...

Hehe... vad roligt du skriver. :) Ibland är det nog så viktigt att man kan ta det hela med ett leende, för vänta bara, en vacker dag...!
Det kommer att bli toppen!
Tills dess får vi båda ha lite tålamod, och en stor portion fantasi *ler*.

MITT VITA HUS sa...

Så fin entré:)

Hem och Lycka sa...

Hihi, kul du skriver! Det kommer bli kanonfint när ni är klara!

Tack för fin grattishälsning hos mig!

kram Mia

Vitt och Blått sa...

Vad rolig du är! :) Vet precis hur det är! Första året som vi kan sitta på en altan och inte i ett grustag! Dränerade om första sommaren och sedan gick det en sommar i grustaget och förra året tog vi tag i altanen, men vi hann aldrig sitta på den! Sista skruven i trappan kom ner i slutet av oktober. I år kan vi njuta på den och nu ska allt sys ihop, det tar tid det också! Lärkribbor under heeeela vägen och så framsidan med nya entrén som blev klar till jul. Man får tänka hela tiden att det är ett livsprojekt och ja, kisa fungerar också! Ha en fortsatt bra vecka - kram E

Vitt och Blått sa...

Vi är supernöjda med lärken, den börjar bli så fin i färgen nu. Vi köpte från en lokal bygghandel som fixade ett bra pris åt oss eftersom vi skulle ha så mycket. Men dyrt, ja det blev det! (Nästan dubbelt mot för tryckat) Kommer inte ihåg just nu vad vi betalade, vi köpte panel till huset och fler saker på samma ställe. Men det är underhållsfritt, ett stort plus för oss! Kram Ewa

Fröken Fräken sa...

Tunnelseende och kisande är en str framgång. Samma taktik använder jag mig av när jag låter bli att se de ställen som jag behöver städa på. Just nu får man dock använda sig av väldigt smala tunnlar... trädgård tar tid.. det är inte som färg som bara har torktid som man behöver vänta på. Blommor och buskar går liksom inte att skynda på!

Och på din fråga om hur stort jag bor, så bor jag inte stort alls. Men jag rensar ofta och har två källarförråd!...

StrandviksVillan sa...

Haahaaha! Jomen så där ser det nog ut hos de flesta som precis byggt eller renoverar :)
Betänk att vi nu bor fjärde sommaren i huset och fortfarande inte har gräsmatta överallt... Inga stengångar och vackra rabatter... Men en altan med tak över har vi åtminstone :)