onsdag 16 juni 2010

Vackert arvegods
Bodelningen min syster och jag gjorde av somarstugan gav lite kärt arvegods. Den söta lilla teservisen har varit farmor och farfars. Den heter Briljant och tillverkades av Rörstrand i början av femtiotalet. Här hemma har den använts vid några få tillfällen.

De vackra snapsglasen kommer också från farmor och farfar och har använts mer frekvent. Dom är så söta att dom däremellan får vara vaser åt sommarens spädaste blommor.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka vackra bilder! Fin blogg i övrigt. Hit kommer jag tillbaka!

Clara sa...

Bodelning? Har din pappa gått bort? Eller har ni sålt sommarstugan?
//Clara

Det Vita Timmerhuset sa...

Clara: Jag har sålt min halva av sommarstugan till min syster. Tyckte att det räckte gott med ett timmerhus! Men vi hade mycket saker där som vi delade upp.

Det Vita Timmerhuset sa...

Anonym: Roligt att du gillade den. Mvh, Karin

Fröken Fräken sa...

Åh så vacker! Kan en servis vara poetisk? I så fall var denna det!!

Jag har två olika kameror som jag brukar foa med beroende på. Oftast tycker jag faktiskt min kompaktkamera är bäst, den är så enkel och lättare att fota med när den har stor display, och man slipper kika genom ett litet kameraöga (joxigt när man har glasögon) Sedan har jag en systemkamera också som jag lånat av min bror för säkert två år sedan. Det är inte så roligt att han kommer att få tillbaka den ;-D Det är en Konica Minolta, men objektivet vet jag inte riktigt vad det heter, jag är inte så intresserad av det tekniska...

Love Your Homes sa...

Hej,
trevligt med nya läsare.
Jag är också mycket förtjust i porslin och är en samlare av gammalt Rörstrand i flintgods sedan många år.
Det är lika roligt att få vårda något vidare i släktled.

Ia

Lyckoslanten sa...

Hej där! Nu har jag tid att besöka dig och din fina blogg! Du undrade om de runda stenarna som vi hade beställt... Runda stenar önskade vi och ett halvt lastbilslass kostar ca. 300 euro (jag bor i Österbotten). När räkningen kommer får du veta mer, men du kan knappast ta dem härifrån. ;o)

Vitt och Blått sa...

Söt service! Roligt med saker man får efter kära släktingar! Jag har fått em hel del nu när mormor och morfar håller på flyttar ur huset, kul att ha kvar! :) Klänningarna i tidigare inlägg var jättefiiina! Bondelid gör så söta saker! Trevlig helg - kram E

I Nadjas kök sa...

Vilken underbar teservis, ta väl hand om den