torsdag 2 december 2010

Bekännelser, bekännelser...

Bloggvärlden är en underbar värld. Vacker, tillrättalagd, piffad, pimpad och personlig på en och samma gång.

De bloggar jag besöker inspirerar mig, men ofta undrar jag hur det ser ut "utanför bild". Är hela hemmet lika tillfixat, undanplockat och välstädat... eller har bloggaren lagt stor möda på just de kvadratmetrar som skall fotograferas?

Själv lever jag i en ständig obalans med Alltets Rörighet. Jag vill ha ett välstädat hem. Jag kämpar verkligen för ett välstädat hem. Men. Det är som om jag hade naturlagarna emot mig.

Hur är det hos dig - har du alltid vackert och välstädat hemma?

27 kommentarer:

A House With A View sa...

Heeej! Här besöks du av en bloggerska som lever i ett kaos, haha!! Lovar!! Shit hur här ser ut allt som oftast, men det har jag valt bort att fotografera :)

Nattizkramiz från aka

A House With A View sa...

ps. glömde din fråga.. nattduksborden är från Mio, serien Wilma.

Kraaam aka

Jenny sa...

Jag har tänkt precis samma tanke. Jag hoppas att de flesta har normala hem. Man kan inte ha perfekta, välstädade hem jämt. Speciellt inte om man har barn!
Kram

Hem & Drömmar sa...

Har nog samma problem som du. Kanske skulle ta en fin bild när dammråtterna dansar hambo och sätta ut lagom till julgransplundringen, fast det gör sig nog inte så bra på bild ;).
Jag tror man är lyckligare om man inte har så stora krav på sig.
Ha de gott, kram Ing-Britt

Fröken Fräken sa...

Nähärå! Aldrig välstädat i varje hörn utom till födelsedag och julafton. Men jag tycker att det faktiskt känns lite trist när allt är i ordning, att här inte pågår något pyssel. Så på juldagen brukar oredan vara tillbaka igen. Jag har även skrivit inlägg om och haft bilder med där jag visat min oreda. Jag hoppas verkligen inte att det finns folk som har det perfekt städat jämt. I så fall kan de väl aldrig göra något?

Jepp, de vita krukorna är 50-talare, från Uppsala Ekeby, och fyndade för en femma och en tia. Me like!!

Rosor och ruiner sa...

hihi, är likadan, kämpar och vill ha ett välstädat hem, men vem orkar plocka HELA tiden, så ibland uppstår kaos lite överallt...så bakom kameran kan det se ut lite hur som helst...:o) men det är ju kul att piffa till det lite, det som skall synas!

Vardagslyx sa...

Ha,ha, verkligen inte! Däremot njuter jag sååå av att ha undanplockat omkring mig, så det försöker jag med antingen jag ska fota för bloggen eller inte. Men det verkar som jag har naturlagarna mot mig, jag med. Eller är de övriga i familjen som är naturlagen...;-)

Tack för din kommentar om mina foton. Så glad jag blir! Det är jag som fotat, det är mitt stora intresse. Framför allt gillar jag att fota barn och mina egna blir allt som oftast offer för min fotolust...!

Kram Pernilla

Elvira sa...

Jag brottas också mot naturlagarna.. Men ibland har vi städat och prydligt hemma och då njuter jag.. Jag tröstar mig med det här citatet "Att städa när barnen är små, är som att skotta medan det fortfarande snöar"
Har den som kylskåpsmagnet och som ett slags mantra.. haha

Kram Elvira

Grodmamman sa...

Här är en till som kämpar mot naturlagarna. Har kommit till den punkten att det inte får vara för rörigt, men där jag inte bryr mig så mycket om dammråttorna. Fast idag frågade jag faktiskt maken om det bara var jag som såg dem!:) Han dammsög hela huset efter den frågan!:)
Kram

Penelope P. sa...

I like visiting blogs just because they show the lovely bits of their houses! It is such a good escape from the chaos of my own home. Sometimes I am even inspired to try to make my own home more of an oasis of calm!!
I think your home is lovely and your posts are inspiring! With love from Penny L in Dorset England XX

Mia sa...

Vi har samma färger på våra hus =)
Gå in på min blogg och kolla under etikett: Huset.
Tycker att det är jätte snyggt! Bra val ;)

Vita huset 28 sa...

Hej jo då stylat här inför tagning av bilder. Kaos på vissa ställen som man liksom aldrig får till.

Vissa dagar så stökigt o dammigt. Men när vi ska få främmande då ligger vi i o fixar undan o städar o vi riktigt myser av att vi är så flitiga o att de blir så mysigt. Sen undrar vi varför vi inte gjorde de tidigare :) fniss så man är. Verkar som många bloggare visar det som ser bra ut o bara vissa delar av rummen.
Ha en toppen bra start på veckan
Kram Camilla

Elvira sa...

Haha, ja Karin, angående "Rensa i röran med Feng Shui", så helst ska man nog göra något också efter att man läst den. Men ta en kopp kaffe eller te först för att ladda lite ;)

Kram Elvira

The Secret Garden sa...

Jag har faktiskt också funderat lite på det och känt mig alldeles svettig när jag anat hur mycket det städas runt om i bloggvärlden! :) Själv har jag knappt några bilder från köket...är ofta så rörigt, till slut ser man inte själv hur det ser ut för man är så van. Tycker inte heller att man ska känna nån hets att tokstäda för några bilder...det är ju oftast verkligheten som är mest spännande.

Ha det gott!

LjuvligtLantligt sa...

Hej!
NEJ herregud, det är absolut inte välstädat alla gånger.. Just nu finns det lite disk i vasken, tvätt på golvet utanför maskinen, behova av att dammsugas lite varstans mm mm
Kram Git

Anonym sa...

Om du har stökigt hemma, gör så här:

1. Skapa en ny mapp på datorn.
2. Ge mappen namnet "Stöket i bostaden."
3. Högerklicka för att ta bort mappen.
4. Datorn kommer då att fråga:
"Vill du ta bort Stöket i bostaden permanent?"
5. Klicka på JA - knappen.
6. Lägg fötterna på bordet, ta en drink och bara NJUT ;)
Kram Syster

Marie-Louise sa...

Jag har ibland funderat på det samma som dig har alla alltid det så fint hemma.
Nej jag har det inte undan plockat och välstädat, men det syns ibland också på mina bilder.

Hem & Drömmar sa...

Tittar in för att önska dig en förtsatt fin tredje advent, hoppas du haft en skön helg.
Kram Ing-Britt

♥ Carina ♥ sa...

Nja, det är lite blandad kompott när det gäller ordning och reda hos oss :)
Kram

Hwita Villan sa...

Haha, jag känner precis igen dina tankar. Jag halvpiffar lite inför bilderna, visar inte de värsta stökiga bilderna på bloggen. Jag drömmer verklgien om ett välstädat och LÄTTstädat hem, men hmm... det är som du säger - någonting är emot mig. Kanske de två barnen ;-).

Ha en bra Lucia!

Kram M

HannasHörna sa...

Hej hej!

Ja jag har alltid det perfekt, not! Jag tror att vi alla fixar o donar så mycket vi bara orkar men ibland måste man bara inse att man vill göra annat som är mycket viktigare. Men det är ju kul så länge det varar:)

Ha en härlig kväll!

Nilla sa...

Jag önskar oxå mig ett välstädat och propert hem men jag vet inte om det är kylan eller vad men dammråttorna flyttar in titt som tätt.

Och det är väl lite av tjusningen med bloggandet.
Man kan visa det man vill. ;)

Ha de bäst !!
Nilla

Anonym sa...

Jag trivs när det är undanplockat och rent på bord och hyllor men det är inte alla dagar man lyckas. Lite rörighet kan också visa på trivsel....
:)
trevlig blogg - kul att hittat hit.

Anki Nilsson sa...

Haha,,,ja jag tror nog inte tar några foton om de är precis innan typ disken ska plockas av bordet. Men i de stora hela tror jag att de flesta människor har relativt fräscht omkring sig hemma. Jag städar inte ihjäl mig men jag har trivsamt omkring mig, precis så som jag vill ha det i mitt hem.
Kramiz

Lilla Kråkslottet sa...

Fnissar lite när jag tänker mig själv undanröjandes tex ett bord för att ett kort ska tas. Här har vi en liten salig röra nästan jämt. Sambon hade gjort så fint i söndags efter att jag varit borta hela helgen.. men tjopp så var det rörigt igen.. så det är nog mest jag som stökar till misstänker jag!

Maria sa...

Hej !Här besöks du av en som har städat endast några timmar efter man har stor städat hela lägenheten. Min son häller ut sina leksaker just där han vill leka. Jag lever med barn och lägger ner min energi på barnen o plockar när de somnat.

Kram Maria
http://hjartero.blogspot.com/

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej!
Samma funderingar har jag här hemma..
Jag har varit så sjukligt pedant.. Älskar ordning och struktur i livet och vad är inte skönare än att man har precis nyskurat och städat..
Men men med åren inser man att det är inte det viktigaste.
Men fotvarande är det skönt att undan plockat och rena golv.
Med 4 barn och brinnande intresse för inredning och mat och bak så får man försöka hitta en balans..
En 2-åring som bara drar fram hela tiden och tvättkorg som alrig blir tom men tänk att man kan försöka göra sitt bästa utan att behöva ha ihjäl sig--
Ha en bra kväll!
Kram