måndag 18 april 2011

Trädgårdsprojekt

Äntligen är det dags att rivstarta trädgårdslyckan! I eftermiddag börjar grävbolaget att återställa vår tomt till brukbart skick. Jord- och stenhögen efter dräneringen skall fraktas bort. Häcken skall rivas upp med rötterna. Diken skall grävas för thujaplantering. Tre stora lass matjord skall fraktas in på tomten!

Påskhelgen har aldrig varit en vilohelg i Timmerhuset och troligast blir det inte det i år heller. Ca 300 thujaplantor skall hitta ny tillvaro hos oss. Jord skall vältas runt, krattas, gödslas och plattas. En väldig massa gräsfrön skall spridas. Och så misstänker jag att vi kommer hålla på med vattning tills fingrarna är alldeles skrumpna!

Men med lite tur kanske jag får ställa ut mina älskade trädgårdsmöbler från Grythyttan på en prunkande grön gräsmatta i år, även om det dröjer några månader!

6 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Vilket jobb ni har framför er men så fint det kommer att bli sen. Värt besväret.

Vad ska ni ha för Thujahäck? Vi satte Smaragd thujahäck förra året och är så nöjd med den

Kram Teres

Hem & Drömmar sa...

Ingen risk att ni kommer ligga på latsidan då. Blir till att äta mycke ägg i påsk så ni får gott om energ.
Lycka till med allt.
Kraam Ing-Britt

♥ Carina ♥ sa...

Jag har också såna där trädgårdsmöbler (fast bruna)och jag bara älskar dom!
Jag har ropat in dom på auktion för många år sedan och tycker jag gjorde ett fynd. Betalade 1200 kr. Min man däremot är inte av samma åsikt, men han förstår sig inte på sånt :)
Kram

mammaxtre sa...

300 thujor låter helt galet många :-)

Ha en trevlig påsk, och jobba inte ihjäl dig.

Luna D Sign sa...

Åh, såna där trädgårdmöbler hade min farmor och farfar. Fast jag har för mig att deras var brunmålade. De är riktigt fina.
Kram Malin

Susanné sa...

Hej!

Vet du vad det är för typsnitt/text på din header där det står "Det vita timmerhuset"? Tycker det typsnittet är så fint men hittar det aldrig.

/Susanné