måndag 15 juni 2009

Emmaljunga årsmodell 2010

Idag skall Emmaljunga lansera den nya vagnkollektionen för 2010.

Lite insiderinformation säger att det framförallt är Scootern som fått sig ett lyft. Dom andra vagnarna kommer att se ut ungefär som innan. Tydligen kommer standardskötväskan att försvinna, medan en sportigare modell tillkommer.

Sambon och jag har väl komit fram till att Nitro är den modell vi kommer att beställa. Det lätta och minimala chassit samt de roterande framhjulen känns onekligen tilltalande.

Foto: Emmaljunga produktbild

10 kommentarer:

Jenny /mayya sa...

Visningen är för fackfolk va? Är inte nitron bara framåtvänd? Mistral s och Fun är ju små vagnar oxå. Märktes min avigsida till Emmaljunga nu eller *S*

Karin sa...

Jenny: Visningen var mycket riktigt för fackfolk, men den var väl den 11-12 om jag inte missminner mig. Det är himla enkelt att vända liggkorgen och sittdelen på en Emmaljunga - bara att hålla in två stora handtag/knappar och lyfta. Så enkelt att flippbara handtag känns onödiga.

Jag är inte alls förtjust i Teutonia, tycker att vagnen känns trång utan att kännas ombonad. Så Mistral och Fun går ju bort helt. Dessutom köper jag helst en vagn som tillverkas i svenska fabriker under dessa tider... *patriot, javisst*

jenny sa...

Ah jag hade hört att Nitron bara var framåtvänd så jag har inte ens kollat på den. Men då är den ju helt enkelt en mindre version av 360:n. Kontrollera dock framhjulsmuttern, på 360 är den i tumstorlek så den är svår att hitta verktyg att dra åt med :o)

Karin sa...

Nitron är ca 5-10 cm smalare och mycket nättare, dessutom väger den mkt mindre. 360'n är ju Nitrons föregångare och från och med i år så kommer 360'n inte att finnas.

Jag tycker att du skall åka och provköra en Nitro om du inte redan har en vagn. Vi anser att den är så smidig att den kan vara en lösning från nyfödd till 3-4 åring. Idag har vi en av den första årsmodellen scooter som vi inte är nöjda med alls.

Jessica sa...

Alltså, ni ska väll inte köpa en vit? :-)

Karin sa...

Jessica: Nej, självklart inte en vit... även om jag tycker att den är cool så skulle jag tröttna på den ganska snart. Vi kommer köpa en klassisk helsvart... med en knallröd skötväska till.

Bibabba sa...

Vi har nyligen köpt en begagnad City Cerox 360 och den verkar kanon hittills. Gillade inte alls det stora eländet med fasta framhjul som vi hade till Valter, så nu när nr 2 är på väg ville jag ha något smidigare. Det är ju ganska små skillnader mellan Nitro o 360, de största är vändbara handtaget o därmed följande handbromsen på 360´n. På tiden att deras standardskörväska försvinner för den är helkass!!!

Karin sa...

Bibabba/Clara: Grattis till graviditeten!! Vad roligt med ett litet syskon till Valter. När är det dags?

Det är små skillnader mellan Nitron och 360’n, det är nog därför som 360’n inte kommer att finnas längre i och med den nya kollektionen. Tur att ni hittade en begagnad!! Vad bra också att ni är nöjda med den… jag har hittills inte hört en enda negativ kommentar om de här två vagnarna, så det låter lovande.

Angående skötväska så är det svårt att hitta en bra… jag hade en BabyBjörn till Estelle och mer värdelös skötväska får man ju leta efter (är ju alltid lika stor och klumpig även om man bara har en liten blöja med sig). Tänkte sälja min på Blocket eller Tradera och köpa en ny… men vad?

Kanske det bästa är att köpa en lite större vanlig handväska. Den kan man ju iaf använda sedan med.

Bibabba sa...

Hej o tack :-)
Det är beräknat till 8/10, ska bli jättespännande.
Är just nu inne på slutspurt på jobbet, har 2 veckor kvar till semestern o efter semestern har jag havandeskapspenning. Kommer dock jobba ½ tid 4v för att introducera vikarie och en annan ny kollega. den går jag hem när det är ca 5 v kvar till BF. Det finns en del begagnade 360 på blocket, o härom dagen såg jag tom en Nitro (de är inte vanliga på begagnatmarknaden). En på mitt jobb har en 360, och det enda hon sa som kan vara dåligt ät att brosen tar dåligt, men att det var lätt att justera. Säljaren på Babyproffsen sa att man måste serva barnvagnsbromsar emellanåt för att de ska fungera bra. Vi kommer har ståbräda till V och då gissar jag att handbroms är smartare, så han inte kan trampa på bromsen mitt under en promenad.

Karin sa...

Clara: Vi kommer köp en ny Nitro + en begagnad liggkorg. Förhoppningen är Nitron (med sina slimmade mått och lätta vikt) kan fungera helatiden som vi behöver ha en vagn. Dvs det blir ingen extra sulky till 2'an...